Hjälpsidor

Så här använder du Begravningsplaneraren

Om hur du navigerar och sparar, om hur din webbläsare bör vara inställd och annat som är viktigt att känna till för att det ska bli så enkelt som möjligt för dig att planera.

Mer om hur du använder Begravningsplaneraren

Kundservice - support

Vi hjälper dig planera begravningen

Att ordna en unik begravningsceremoni

Vi får bara ett tillfälle att ta farväl av personen som gått bort. Ett tillfälle som vi vill minnas och bära med oss. Genom att välja ett genomgående tema till begravningsceremonin kan man få en alldeles unik inramning.

När det gäller begravningsceremonin finns det ganska stora möjligheter att förlägga den till en plats som de anhöriga eller den bortgångne själv har valt. Det kan vara en plats där hon eller han fann lust, inspiration och tröst under sitt liv. Kanske den egna trädgården, en vidsträckt strand eller en grönskimrande skog. Platsen kan inspirera till ett tema som går igen i val av blommor, musik, poesi, mat och kanske till och med gästernas kläder.

På www.fonus.se hittar du som ska ordna en begravning inspirerande bildexempel
(Sidan öppnas i eget fönster).

Försäkringsutredning

Vill du ha hjälp att finna försäkringspengar du har rätt till i samband med ett dödsfall?

Vi tar årligen fram hundratals miljoner kronor till våra kunder!

Om Fonus försäkringsutredning

Vanligt förekommande frågor

Svart eller vit slips?
Går gravsättningen rätt till?

Här får du svar på vanliga frågor om begravning!

Vanliga frågor och svar om begravning

Vem betalar begravningskostnaden?

Dödsboet
De kostnader som ingår i en begravning betalas i huvudsak av dödsboet, dvs betalas av den avlidnes efterlämnade tillgångar.

När det är osäkert hur långt tillgångarna räcker är det viktigt att känna till att begravnings- och bouppteckningskostnader är prioriterade. Det innebär att inga andra skulder skall betalas innan begravningsräkningen är betald.

Om betalningsansvar för en begravning